Wednesday, October 31, 2012

Ülesanne nr 3

Uuele vahendile juhendi (töölehe) loomine ja tunnis tutvustamise ettevalmistamine.

Oma ülesande täimiseks kasutasin http://www.screencast-o-matic.com/ võimalusi ja youtube töötlemiseks ning märkmete tegemiseks.

Teemaks valisin Dropboxi kasutusjuhendi, kuna olen antud rakenduse pikaajaline kasutaja ja loodan jagada oma screencastinguga veidi lihtsamaid kasutamise võimalusi.

Vaata Dropbox 1.osa siit

Vaata Dropbox 2.osa siit

Screencastingu tegemine läks tegelikult üle kivide ja kändude ning oli oodatust mitu korda raskem ja vaevanõudev.
Esimene asi mille selgeks sain oli see, et enne sceencastingut on soovitav kokku kirjutada konkreetne skript ja stsenaarium, mis võimaldaks jälgida, et mõni tähtis selgitus või screen välja ei jääks. Pärast kontrollimist on küllaltki keeruline viga parandada või puuduolevat screeningut lisada. Loomulikult pakub Youtube lõikamise ja osade lisamise võimalust.
Kuna screenomaticu vabavaraline versioon võimaldas kasutada maksimaalselt 15.00 minutit, siis olin sunnitud eraldi sisselugema lisa 4 minutit, et teema lõpetada.
Youtubega oli samuti veidi raskusi, kuna varasemalt olen video töötluseks kasutanud Roxio CD/DVD creatorit, siis paljud funktsioonid olid jagatud ebaloogiliselt(video töötlus ja märkused eraldi). Osa vidoeredigeerija menüüst oli kasutatavate videode taga varjus ja paraku sellest tulenevalt ei saanud ma liita juba varasemalt ettevalmistatud videod üheks.
Peale videode töötlust, lisasin pealkirja, märkustena alavaldkonnad mida läbivalt juhendis kasutasin ja mõlemale videole lisasin vastastikused lingid.

Kokkuvõtvalt võin öelda, et eraldi digitaalse dokumendi loomine koos printscreenidega oleks olnud lihtsam.

Ennast kuulates võin öelda, et tuleb nõustuda Taimiga, kes tõi välja, et kasutan liialt sõna "siis". Enesekriitikaga olen nõus, kui ei leidnud endas täiendavat jõudu antud juhendid uuesti sisselugeda.

No comments:

Post a Comment